Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Lednická Bioakademie začíná už za týden

22/06/05

Ekologické zemědělství v EU a nové programy pro rozvoj venkova se budou mj. probírat na páté Evropské letní akademii ekologického zemědělství – Bioakademii. V Lednici na Moravě ji pořádá od 29. června do 1. července oborový svaz Pro-Bio. Hovořit se bude také o pesticidech, znečištění Dunaje a nových možnostech nechemické ochrany rostlin.

Odborné sekce programu se mají zabývat nechemickou ochranou rostlin, zdravím zvířat v ekologickém zemědělství a rozvojem i podporou tohoto systému hospodaření v EU. Odborníci prodiskutují také ohrožení ekozemědělců, jejich akční plány v unii a nařízení, která se týkají pohody chovaných zvířat. „Projednají se i potíže, jimž musí ekozemědělec čelit,“ uvedla mluvčí PRO-BIO VladimíraČervená.

Letošní Bioakademii mají navštívit čeští ministři zemědělství a životního prostředí, dále slovenský ministr zemědělství Zsolt Simon i zástupci resortů a ekologických zemědělců z Rakouska a ze států EU.

V doprovodném programu Bioakademie 2005 se návštěvníci mohou zúčastnit recepce spojené s ochutnávkou českých biopotravin v lednickém zámku. Pořadatelé oficiálně vyhlásí vítěze Mezinárodní spotřebitelské ochutnávky biovín z letošního dubna v Pavlově. Při pětici odborných exkurzí mohou zájemci navštívit ekologický chov ovcí a zpracování sýrů na Slovensku, polní kultury v Rakousku či chovy skotu a zpracování biomléka v Jeseníkách.

PRO-BIO, 20. 6. 2005 eTarget ContextAd End

 

Zařazeno v Odkazy