Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Bioslavnosti 2007

28/05/07
smf

Pozvánka na 2. ročník Bioslavností, které se konají 14. července 2007 ve Starém Městě pod Sněžníkem.Zdroj: www.probio.cz
 

Bioslavnosti 2007

Pozvánka na 2. ročník Bioslavností, které se konají 14. července 2007 ve Starém Městě pod Sněžníkem.
14. července přivítá Staré Město návštěvníky z řad příznivců kvalitního jídla a pití. Po zkušenostech z loňského roku, kdy přijelo na 1400 návštěvníků z blízkého i dalekého okolí, bylo rozhodnuto, že se uskuteční 2. ročník.
 
Pokrmy a ochutnávky toho nejlepšího, co příroda nabízí – biopotravin, budou opět základním stavebním kamenem akce s podtitulkem „BIOSLAVNOSTI – dobrého jídla a pití hojnosti“. Návštěvníci se mohou těšit na jídla v biokvalitě od masa, klobásek, pečiva, salátů, dezertů, přes šťávy, čaje, ovoce, zeleninu, až po alkoholické nápoje – víno a pivo. Hanušovický pivovar HOLBA přislíbil, že pro tyto účely uvaří i vlastní bio pivo. Společnost PRO-BIO, s. r.o. připravuje pečení a grilování „skoro bio“ ryb, které pocházejí z chráněné krajinné oblasti a nyní jsou chovány v sádkách areálu PRO-BIO napájených čistou vodou z hor králických.
 
Prodávat své produkty budou i samotní ekologičtí farmáři a producenti. Pro zájemce budou organizovány exkurze do mlýna PRO-BIO, případně po okolních ekofarmách. Na rozdíl od loňského roku, kdy se promítaly filmy s ekologickou tématikou, jsme se rozhodli letos zaujmout nejmenší „bio“ návštěvníky a připravujeme pro ně loutkové divadlo. Ale víc už vám neprozradím! Snad jen tolik, že děti se zde určitě nudit nebudou. Dětský koutek bude fungovat po celý den stejně jako vloni a pivovar HOLBA přistaví i svou horolezeckou stěnu. Pro děti budou přichystány soutěže o zajímavé bio dárečky a celá řada novinek ze sortimentu PRO-BIO.
 
Rok 2007 je jubilejním rokem společnosti PRO-BIO, s.r.o., která společně s BIOSLAVNOSTMI oslaví svých 15 let existence na trhu.
 
Hlavním hostem BIOSLAVNOSTÍ bude tentokráte známá skupina z „Valmezu“ Mňága a Žďorp, která vystoupí ve večerních hodinách v rámci svého turné „Dutý, ale free“.