Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

V rozpočtu zemědělství se navrhují přesuny

15/11/07
smf

Rozpočet resortu zemědělství na rok 2008 nepočítá s žádnou podporou k propagaci značky Klasa. Autor: Seifertová Eva , www.agroweb.cz

 

V rozpočtu zemědělství se navrhují přesuny
 Rozpočet resortu zemědělství na rok 2008 nepočítá s žádnou podporou k propagaci značky Klasa. Zemědělský výbor Poslanecké sněmovny proto požaduje v pozměňovacím návrhu, který dnes schválili jeho členové, dát na tento účel dvě stě milionů korun. Dalších padesát milionů korun by se mělo podle návrhu přidat na podpůrný program Leader. O jedenáct milionů korun by se měli podělit rybáři, myslivci, včelaři a některá sdružení.

 

Zemědělský výbor chce podle návrhu naopak ubrat 421 milionů korun z plateb na energetické plodiny. Předseda výboru Jiří Papež zdůvodnil tento návrh tím, že v této položce na příští rok je značná rezerva a tolik peněz nebude třeba. Dalších padesát milionů korun doporučují členové výboru vzít z peněz na zásahy na trhu agrárních komodit, kam patří třeba intervenční nákupy či vývozní podpory.
Navržené změny v rozpočtu resortu zemědělství pro rok 2008 projedná ještě rozpočtový výbor Poslanecké sněmovny, pak návrh postoupí do projednávání v plénu Poslanecké sněmovny.
Národní agrární dotace na rok 2008 vláda schválila v objemu 950 milionů korun, což je meziročně o dvacet sedm procent méně.
Autor: Seifertová Eva (14.11.2007), www.agroweb.cz
 

Zařazeno v Aktuality, Informace z ČR