Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Nové ušní známky

10/12/07
smf

ČMSCH, a.s. odsouhlasila firmě Hema Malšice distribuci ušních známek od světově známého výrobce ušních známek společnosti ALLFLEX. Zdroj: www.cschms.cz
 

Allflex vstupuje na český trh
03.12.2007,  Kamil Malát  
ČMSCH, a.s. odsouhlasila firmě Hema Malšice distribuci ušních známek od světově známého výrobce ušních známek společnosti ALLFLEX. Již v závěru tohoto roku tedy začne firma Hema Malšice dodávat tento typ ušní známky v číselných řadách i jako duplikáty.

Jestliže budete chtít tyto známky objednat, musíte označit v objednávce jako dodavatele firmu Hema. Dle vyjádření firmy, lze k zavěšení těchto známek použít dosavadní typ kleští nebo i jiné kleště, které jsou opatřeny vložkou a hrotem Europin.

Bližší charakteristika ušní známky, která odpovídá normám EU a Vyhlášce MZe 199/2007 Sb.:

  • Tato známka je navržena tak, aby mohla zůstat připevněna v uchu zvířete, ale přitom mu nezpůsobila újmu, minimalizovala bolest a možnost poranění. Proto má její samičí díl (79 x 58 mm), který má být umístěn uvnitř ucha, prodlouženou a zeštíhlenou horní část tak, aby lépe kopírovala vnitřek ucha zvířete a aby popsané pole známky bylo umístěno co nejníže v jeho viditelné části. Samčí díl (69 x 58 mm) co nejvíce přiléhá k vnější části ucha tak, aby bylo zabráněno jeho zachycení a následnému vytržení.
  • Je vyrobena z ohebného, vysoce kvalitního termoplastického polyuretanu (TPU), který je odolný vůči vlivům ultrafialového záření a agresivním stájovým podmínkám.
  • Na základě patentovaného způsobu spojení (ROTOCLIP) obou částí známky, použitého materiálu a navrženého tvaru je celosvětově zaznamenána její minimální ztrátovost.
  • Díky použití vysoce kvalitních laserových přísad je dosahován vynikající kontrast laserového popisu, který je neodstranitelný a čitelný po celou dobu života zvířete.
  • Známku lze díky kovovému hrotu velmi snadno zavěsit i na dospělé zvíře.
  • Obě části známky se po zavěšení v uchu snadno otáčí.
  • Známku, která již byla jednou aplikována, nelze opakovaně zavěsit, je tak zaručena nezaměnitelnost označení zvířete.

    zdroj: informace firmy Hema Malšice , www.cschms.cz

  •