Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Stanovení podlahové plochy pro vymezení rodinného domu a bytu pro sociální bydlení

07/05/08
smf

Co se započítává do podlahové plochy rodinného domu a bytu pro sociální bydlení? Zdroj: Česká daňová správa

Stanovení podlahové plochy pro vymezení rodinného domu a bytu pro sociální bydlení  
  query: update data set data_viewcount=data_viewcount+1 where data_id=189247 0.0068360000000001 sec Co se započítává do podlahové plochy rodinného domu a bytu pro sociální bydlení?

Do podlahové plochy rodinného domu pro sociální bydlení se započítává součet podlahových ploch všech místností rodinného domu (kuchyně, pokoje, sociální zařízení, chodba, místnosti pro podnikání, garáž, která je v domě).

Do podlahové plochy rodinného domu pro sociální bydlení se nezapočítává součet podlahových ploch prostor, které nejsou místností (balkóny, terasy, lodžie, půda) a součet podlahových ploch místností, které tvoří příslušenství rodinného domu (garáž, která je mimo dům).
Do podlahové plochy bytu pro sociální bydlení se započítává součet podlahových ploch všech místností bytu, včetně místností, které tvoří příslušenství bytu (kuchyně, pokoje, sociální zařízení, chodba, komora, sklep, který je místností). Do podlahové plochy bytu se také započítává  podlahová plocha, na které je umístěno vybavení bytu, sloužící uživateli bytu (nábytek, vestavěné skříně a kuchyňské linky, otopná tělesa apod.).
Do podlahové plochy bytu pro sociální bydlení se nezapočítává podlahová plocha prostor, které nejsou místností (balkóny, terasy, lodžie) a podíl na společných částech domu.
Zdroj: Česká daňová správa
 

Zařazeno v daně a účetnictví