Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Dotace na územní plány pro obce

05/02/09
smf

Na územní plány je pro obce připraveno 223 milionů. Zdroj: www.mmr.cz
 

Na územní plány je pro obce připraveno 223 milionů
 
Celkem 223 milionů korun z Evropského fondu pro regionální rozvoj a státního rozpočtu je určeno na tvorbu a aktualizaci územních plánů pro obce nad 500 obyvatel. Ministerstvo pro místní rozvoj vyhlásilo výzvu k podávání žádostí o poskytnutí podpory obcím z fondů EU.
 
Celkový finanční objem výzvy je 223 280 000 Kč. Podpora je poskytována formou dotace pro individuální projekty. Podíl spolufinancování z Evropského fondu pro regionální rozvoj bude pro všechny projekty ve výši 85 % celkových výdajů, zbylých 15 % tvoří národní spolufinancování hrazené ze státního rozpočtu. Maximální přípustná výše celkových způsobilých výdajů projektu činí 3 miliony korun.
Tištěné žádosti budou od 30. ledna přijímat pobočky Centra pro regionální rozvoj ČR podle územní příslušnosti určené místem realizace projektu. K tištěné žádosti musí být přiloženy všechny povinné přílohy.
Žadatel podává projektovou žádost prostřednictvím aplikace Benefit7. Formulář projektové žádosti včetně seznamu povinných příloh je k dispozici v elektronické formě na webové adrese http://www.eu-zadost.cz/.Seznam povinných příloh je uveden také v Příručce pro žadatele a příjemce.
O podporu mohou požádat obce s 500 a více obyvateli, které splní alespoň jednu z následujících podmínek:
obec leží v rozvojových oblastech a osách nebo ve specifických oblastech vymezených v Politice územního rozvoje 2006, případně zpřesněných v zásadách územního rozvoje kraje
minimálně 10 staveb pro bydlení na území obce se nachází ve stanoveném záplavovém území nebo jejich obytné místnosti určené pro bydlení byly po 1. lednu 1997 zaplaveny a tyto stavby nemají dosud zajištěnou protipovodňovou ochranu
obec musí do nového územního plánu zapracovat rozvojový záměr nadmístního významu obsažen v Politice územního rozvoje 2006 nebo v územně plánovací dokumentaci kraje.
 
 
Zdroj: MMR ČR

Zařazeno v Aktuality, Dotace, Obce a venkov