Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Evropští úředníci na farmách

20/03/09
smf

Úředníci Evropské komise zabývající se zemědělstvím budou podle něj od roku 2010 v rámci svého dalšího výcviku povinně pobývat na farmě. Zdroje: Euro, 19.03.2009 , www.agris.cz
 

Ani zrno nazmar!
Černou středu zažili včera evropští úředníci z Generálního ředitelství pro zemědělství a rozvoj venkova. Eurokomisaři vedení José Manuelem Barrosem totiž schválili materiál s názvem Zjednodušení společné zemědělské politiky, který ukrývá i paragraf Zkušenosti ze sklizně. Úředníci Evropské komise zabývající se zemědělstvím budou podle něj od roku 2010 v rámci svého dalšího výcviku povinně pobývat na farmě. „Detaily programu se ještě zvažují,“ píše se dále v textu.
Byrokraté ale berou vyhlídku na nucenou brigádu s humorem. „Jasně, už si nasazuji gumáky,“ řekl zpravodaji týdeníku EURO v Bruselu jeden z nich, původem z německého Kolína. „Ale vážně, už při studiích na zemědělského inženýra jsem musel na farmě pracovat půl roku. Takže jsem zvyklý,“ dodal.
Euroúředníkům může zlepšovat náladu i skutečnost, že jim i na brigádě poběží plný plat. I s nástupními 4,5 tisíci eur na tom budou určitě mnohem lépe než zemědělci, u kterých se budou školit.

Zdroje: Euro, 19.03.2009 , www.agris.cz

 

     článek Byrokrati z EU, hurá na pole! , zdroj: www.euractiv.cz