Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Program Zelená úsporám je těsně před spuštěním

25/03/09
smf

Dlouho očekávaný program, určený pro podporu investic do energetických úspor a obnovitelných zdrojů energie v českých a moravských domácnostech je téměř připraven ke spuštění. Zdroj: www.sfzp.cz
 

Program Zelená úsporám je těsně před spuštěním
24.03.2009 – Ministerstvo životního prostředí vydalo avízo k chystanému programu Zelená úsporám. Podrobosti naleznete v následujícím článku.

Dlouho očekávaný program, určený pro podporu investic do energetických úspor a obnovitelných zdrojů energie v českých a moravských domácnostech je téměř připraven ke spuštění. Jak Ministerstvo životního prostředí avizovalo, program bude kompletně zveřejněn na začátku dubna.
V pondělí 30. března podepíše místopředseda vlády a ministr životního prostředí Martin Bursík s velvyslancem Japonska v České republice panem Chikahito Haradou finální smlouvu o prodeji emisních kreditů Kjótského protokolu, což definitivně otevře cestu prvním finančním prostředkům, určených v programu Zelená úsporám pro podporu zelených investic v domácnostech v České republice. Slavnostní podpis se odehraje na Ministerstvu životního prostředí (Vršovická 65, Praha 10, m.č. 900 v přízemí) v 15:00 a je otevřen zástupcům médií.
V úterý 7. dubna ve 12:00 představí ministr životního prostředí Martin Bursík spolu se svým I. náměstkem Janem Dusíkem a ředitelem Státního fondu životního prostředí ČR Petrem Štěpánkem médiím kompletní znění programu Zelená úsporám, včetně všech podrobností potřebných pro získání finanční podpory na zateplování domů a bytů či na pořízení vytápění s pomocí obnovitelných zdrojů energie.