Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Čeští zemědělští poradci v Litvě

01/04/09
smf

Pracovní konference projektu Leonardo, jehož hlavní program je další zvyšování kvality poradenství v zemědělství, se konala minulý týden v Litvě. Zdroj: www.pardubickykraj.cz
 

Čeští zemědělští poradci pracují v mezinárodním programu LEONARDO
Českou delegaci přijal Jan Semerák, tajemník českého velvyslance v Litvě. Foto: archiv Pk (30.3.2009)

Pardubice – Pracovní konference projektu Leonardo, jehož hlavní program je další zvyšování kvality poradenství v zemědělství, se konala minulý týden v Litvě. „Dvoudenní jednání bylo velmi pracovní a přednesené prezentace, zvláště ty z naší dílny, měly ohlas,“ uvedl radní Petr Šilar, který zde zastupoval obecně prospěšnou společnost Agrovenkov. „Naši  prezentaci si vyžádali všichni účastníci konference,“ poděkoval za podporu firmě Agrokonzulta, která úzce spolupracuje s vyspělými zemědělskými státy Evropy. „V mezinárodní skupině tak pracují odborníci z Finska, Lotyšska a z České republiky,“ uvedl radní Šilar který využil zkušeností z mezinárodního projektu e–Farmer, úspěšného v minulých letech.
     V poslední den návštěvy zbyl čas i na prohlídku Vilniussu a také na návštěvu české ambasády.  Českou delegaci přijal Jan Semerák, tajemník českého velvyslance. Uvítal  prezentaci českých odborníků v zemědělství, protože takových návštěv z Česka přijíždí do Litvy velmi málo a kontakty v zemědělství je potřeba rozvíjet.