Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Tradiční Pytlácká v Chornicích popatnácté

28/07/09
smf

Myslivecké sdružení Jezevec každoročně pořádá škálu zajímavých akcí pro širokou veřejnost. Zdroj: www.pardubickykraj.cz,  27.7.2009

Tradiční Pytlácká v Chornicích popatnácté
Přehlídka veteránských vozidel, známých „brouků“, sklidila zasloužený zájem návštěvníků. Foto: Oldřich Koudelka 

Chornice – Myslivecké sdružení Jezevec každoročně pořádá škálu zajímavých akcí pro širokou veřejnost. Jejich vyvrcholením je právě červencová Pytlácká noc, neboť tato oblast činnosti patří k prioritám místního Programu rozvoje venkova. Tradiční kulturně společenská a sportovně zábavná akce Pytlácká noc v Chornicích se uskutečnila v sobotu 18. července popatnácté.
      Největší akce malohanáckého regionu se zúčastnili mimo jiné radní pro životní prostředí, zemědělství a venkov Václav Kroutil nebo kandidáti do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Václav Neubauer (ČSSD) a Jitka Gruntová (KSČM). Pořadatelé nabídli návštěvníkům  fotbalový turnaj, ukázku výcviku loveckých psů, nebo přehlídku veteránských vozidel, známých „brouků“.
     Dalšího křtu, tentokrát na domácí půdě, se dočkala knížka Barvářské historky lesníka Bebara od regionálního publicisty Oldřicha Koudelky. Kmotrem knihy se  stal vedle radního Václava Kroutila, který ji uvedl do života na  květnové mezinárodní výstavě myslivosti, rybářství, včelařství a zahrádkářství  Natura viva v Lysé nad Labem,  také Václav Neubauer.
Zdroj: www.pardubickykraj.cz, 27.7.2009

Zařazeno v Důležité v PK