Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Biojarmark v Chrudimi

02/09/09
smf

Již 9. ročník tradiční akce zaměřené na prezentaci potravin pěstovaných bez použití chemických hnojiv, postřiků a GMO se bude konat ve čtvrtek 10. září 2009 od 9.30 do 17 hodin na Resselově náměstí v Chrudimi. Autor:  RNDr Alena Vařejková . Zdroj: www.pardubickykraj.cz
 

Chrudimský biojarmark podeváté
Ekologičtí pěstitelé nabídnou k prodeji i k ochutnání nejrůznější druhy potravin. (1.9.2009)

Chrudim – Již 9. ročník tradiční akce zaměřené na prezentaci potravin pěstovaných bez použití chemických hnojiv, postřiků a GMO se bude konat ve čtvrtek 10. září 2009 od 9.30 do 17 hodin na Resselově náměstí v Chrudimi.
     Ekologičtí pěstitelé a zpracovatelé převážně z východočeského regionu a Vysočiny nabídnou k prodeji i ochutnání nejrůznější druhy zeleniny a ovoce, pečivo, cereální výrobky, jogurty, sýry, mošty, čaje i koření v biokvalitě. Návštěvníci budou moci ochutnat čerstvě upečený chléb, sýry, zeleninové saláty, uherák, čaje i mošty. Sortiment tuzemských biopotravin doplní čaj, káva, kakao a čokoláda z férového obchodu Fair Trade.
     Kromě biopotravin se na Biojarmarku představí také přírodní kosmetika, ekologické prací a čistící prostředky, moderní prací plenky a výrobky z biorozložitelných plastů a z ekologicky pěstovaného dřeva a bavlny. V infostanu budou k dispozici informační materiály o biopotravinách a ekologickém zemědělství, tematicky zaměřené knihy a kuchařky.
Prodej biopotravin a dalších ekologicky příznivých výrobků v průběhu dne doplní hry a soutěže pro děti a mládež, spotřebitelský test sýrů, soutěže o ceny, malování na chodník, výtvarné dílny, divadlo a hudba.
     Biojarmark pořádá Ekocentrum PALETA, pobočka Chrudim za podpory KEZ, o. p. s., projektu Zdravé město a revolvingového fondu MŽP ČR v rámci kampaně Září – měsíc biopotravin.
 
RNDr. Alena Vařejková
Ekocentrum PALETA