Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Kraje chtějí pomoci zemědělství

01/12/09
smf

Memorandum o společné spolupráci krajů, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR podepsali Michal Hašek jako předseda Asociace krajů a za komory oba jejich prezidenti – Jan Veleba a Miroslav Toman. Zdroj : www.Agroweb.cz,  30.11.2009, autor: Alterová Libuše

Kraje chtějí pomoci zemědělství

Memorandum o společné spolupráci krajů, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR podepsali v pátek v Plzni Michal Hašek jako předseda Asociace krajů a za komory oba jejich prezidenti – Jan Veleba a Miroslav Toman.
Podpora pořizování automatů, větší propagace regionálních produktů – i tak může vypadat podpora krajů místním zemědělcům. Memorandum o společné spolupráci krajů, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR podepsali v pátek v Plzni Michal Hašek jako předseda Asociace krajů a za komory oba jejich prezidenti – Jan Veleba a Miroslav Toman. JAk HAšek konstatoval, kraje sice nemají příliš velké kompetence v zemědělství, ale mají dobrou vůli pomoci potravinářům a zemědělcům, jejichž situace je vážná. Kromě propagace regionálních produktů třeba formou soutěží o nejlepší regionální potravinářský výrobek mohou kraje podle Haška prostřednictvím svých dotačních programů pomoci zemědělcům i finančně. Jihomoravský kraj, jehož čele jako hejtman Hašek stojí, například vyčlenil 15 milionů korun. Zčásti jimi chce podpořit i jihomoravské vinařství.
zdroj :  www.Agroweb.cz, 30.11.2009, autor: Alterová Libuše