Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Selské trhy v Pardubicích bodují

23/11/10
smf

Pardubické Selské trhy bodují. Zdroj: APIC-AK

Pardubické Selské trhy bodují

Stovky lidí od časného rána směřovaly na historicky první Selské trhy do areálu Pardubického pivovaru. Originální produkty původem z regionu jim ve stáncích nabízí pětačtyřicet prodejců.
Zájem je o ovoce, zeleninu včetně bio výpěstků, mléčné výrobky, kozí sýry a kosmetiku, maso a uzeniny, pečivo, perníky, ryby, koření nebo rukodělné výrobky. Tak to vypadalo nejen v sobotu 16. října, ale i na pěti dalších Selských trzích.
 
Tuto akci stejně jako další v pořadí připravila ve spolupráci s Pardubickým pivovarem Regionální agrární komora Pardubického kraje. Dává prostor výrobcům a pěstitelům, kteří garantují kvalitu a zároveň chtějí v krajském městě společně založit tradici přímého prodeje formou nových Selských trhů. Podle stánkařů i kupujících se záměr vydařil a živé tržiště v areálu oblíbeného pivovaru u zákazníků zabodovalo. Pojetí Selských trhů ocenili i regionální prodejci.
Dosavadních pět trhů provázel i kulturní program a zábava pro děti. Právě rodiny s dětmi patřily mezi pravidelné návštěvníky prodejní akce. Ve stáncích s občerstvením mohly ochutnat krajové speciality a nechyběla ani nabídka zlatavého moku z pivovaru Pernštejn.
Selské trhy zakončí 4. prosince Mikulášská nadílka. Pořadatelé do budoucna chystají rozšíření sortimentu a už v příštím roce budou Selské trhy obnoveny v období Velikonoc. Akce, která znamená nové spojení regionálních producentů a pěstitelů se zákazníky, má podporu Pardubického kraje.
Ing. Vanda Rektorisová
ředitelka Regionální agrární komory Pardubického kraje