Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Wal-Mart chce využívat lokální zemědělské zdroje

07/01/11
smf

Největší nadnárodní korporace na světě americká obchodní společnost Wal-Mart (Bentonville), provozující řetězec velkých diskontních obchodních domů, chce do budoucna ztržňovat více potravin pocházejících z lokální zemědělské produkce. Zdroj: Agronavigator

Wal-Mart chce využívat lokální zdroje
Trvale udržitelná zemědělská produkce ohleduplná k životnímu prostředí by se měla do budoucna stát strategií největšího maloobchodního řetězce na světě Wal-Martu.
Největší nadnárodní korporace na světě americká obchodní společnost Wal-Mart (Bentonville), provozující řetězec velkých diskontních obchodních domů, chce do budoucna ztržňovat více potravin pocházejících z lokální zemědělské produkce. Díky tomuto obchodnímu gigantu tak mají zemědělci naději na nárůst zisků o 10 až 15 procent. Na oplátku posílí koncern svoji image jako společnosti podporující trvalou udržitelnost produkce šetrné k životnímu prostředí. Celosvětově by chtěl americký koncern vzdělávat přibližně jeden milion zemědělců a zemědělských zpracovatelů v oblasti trvale udržitelných metod hospodaření. Od roku 2015 by již neměl např. být k výrobě produktů ztržňovaných pod vlastní značkou Wal-Mart používán palmový olej, který nebyl vyroben trvale udržitelným výrobním způsobem. Pro svoje dceřinné společnosti po celém světě vytýčí koncern národní cíle trvalé udržitelnosti.
 
Walmart will Lokales
Dlz agrarmagazin, 2010, č. 11, s. 12
převzato z  www.agronavigator.cz