Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Seminář k "Reformě SZP EU a PRV na období 2014 – 2020"

01/03/12
smf

Pozvánka na seminář ke SZP 2014+ 7.3.2012 v Pardubicích. Zdroj. AK

Vážení přátelé, 
 
chtěli bychom Vás tímto informovat v záležitosti přípravy konání seminářů k "Reformě SZP EU a PRV na období 2014 – 2020"!
Jak sami dobře víte, bude nadcházející období letošního roku rozhodující pro nastavení nástrojů jak "Společné zemědělské politiky EU", tak i "Programu rozvoje venkova" na plánovací období r. 2014 – 2020. Na požadavcích ke Společné zemědělské politice se nevládní agrární organizace a MZe shodly a bylo dosaženo určitého pokroku v jejich vyjednávání.
Z tohoto důvodu rozhodlo představenstvo AK ČR o uspořádání zmíněných celostátních seminářů, určených k vyvolání veřejné diskuse o této problematice, za spolupráce s jednotlivými KAK, RAK, OAK, PK ČR, ZS ČR, ČMSZP a MZe. Seminářů se zúčastní rovněž představitelé členů Spolku pro obnovu venkova, Národní sítě místních akčních skupin a dalších organizacích působících ve venkovském prostoru.
 
Smyslem seminářů je vysvětlit současný stav ve vyjednávání o Společné zemědělské politice a vytipovat potřeby rozvoje venkova v rámci priorit, které představila Evropská komise a pokusit se dosáhnout shody na nastavení Programu rozvoje venkova České republiky na r. 2014 – 2020. Výsledky budou použity při jednání o konkrétních programech Programu rozvoje venkova.
Co se týče termínů konání jednotlivých seminářů a jejich rozdělení podle krajů bylo určeno, že v našem regionu se tento seminář uskuteční  7. března 2012 v Domě techniky Pardubice ,Náměstí Republiky 2686,  532 27 Pardubice
(pro kraje Liberecký, Pardubický a Královehradecký)
 
 POZVÁNKA  ZDE včetně informace o místech konání dalších seminářů v ČR
Jak jsme již v úvodu zmínili, bude nadcházející období letošního roku rozhodující! Reforma SZP EU má již vymezeny určité mantinely, PRV však zatím ještě ne! O vytipování priorit a stanovení konkrétních potřeb venkova můžete rozhodnout právě Vy!  
Vaše rozhodnutí bude směrodatné, kam v následně vyhlášených programech finanční prostředky půjdou, zda k podpoře výrobního potenciálu na venkově, nebo mimo něj, a to na dlouhou dobu! Jedná se tedy o mimořádnou záležitost klíčového významu!!! 
Z tohoto důvodu Vás žádáme o Vaší účast !!!
AK ČR