Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Mimořádná podpora přípravy předtisků žádostí o dotace

15/04/12
smf

MZe ve spolupráci se SZIF zajistilo pro letošní rok zemědělcům mimořádnou metodickou a technickou podporu přípravy žádostí o dotace. Zdroj: MZe

Mimořádná podpora přípravy předtisků žádostí o dotace
MZe ve spolupráci se SZIF zajistilo pro letošní rok zemědělcům mimořádnou metodickou a technickou podporu přípravy žádostí o dotace, a to na tel. čísle 221812862 v době od 7 do 17 hod. v pracovní dny, a od 8 do 16 hod. o víkendových dnech 21.4.,28.4.,5.5.,6.5.,12.5. a 13.5.. Tato pomoc si klade za cíl pomoci žadatelům při přípravě předtisku „v domácím prostředí“ a následném elektronickém podání, a to zejména v situacích, kdy žadatel narazí na nějaký metodický či technický problém. Na uvedeném telefonním čísle bude k dispozici odborník, který rozumí dotacím jak po metodické stránce, tak i po stránce technické. Pouze v případě složitější technické chyby nebude případ vyřešen ihned po telefonu.
Příprava předtisku žádosti o dotace a následné elektronické podání se zahajuje vždy na Portále farmáře SZIF, v sekci Nová podáníJednotná žádost a žádosti AEO. Na tuto zahajovací stránku se můžete dostat přihlášením do Portálu farmáře přímo na www.szif.cznebo po přihlášení na eAGRI na tomto odkaze:
 
Na zahajovací stránce v levém menu prokliknete odkaz Nová Podání a vyberete první volbu Jednotná žádost a žádosti AEO. Poté, co otevřete výchozí obrazovku pro přípravu předtisků žádosti, postupujete v následujících krocích:
  1. Volitelný krok – Úprava sady dat  popřípadě zakreslení  změn v mapě v aplikaci LPIS nebo IZR
  2. Generování PDF žádosti o dotaci a jeho stažení
  3. Doplnění chybějících údajů ve vygenerovaném PDF žádosti (např. označení počtu podávaných příloh apod.)
  4. Podání žádosti, a to buď elektronicky přes portál, nebo osobně  na místně příslušné Agentuře pro zemědělství a venkov nebo poštou na adresu SZIF.
Relativně nejsložitějším krokem v rámci přípravy žádostí je  úprava dat v LPIS či IZR, která se týká následujících žadatelů:
  • Žadatel je zařazen do AEO opatření (pak musí do aplikace LPIS vždy)
  • Žadatel hodlá deklarovat na některém PB/DPB nižší výměru než činí výměra bloku
  • Žadatel má kolize mezi žádostí o masná telata a žádostí o krávy TPM nebo chce seznam zvířat upravit.
Jestliže tedy  žadatel nežádá o AEO, hodlá žádat na plnou výměru či seznam zvířat navržený systémem na základě dat ze zdrojových registrů půdy a zvířat, může rovnou přistoupit ke generování PDF žádosti o dotaci.
Stručný postup přípravy a následného elektronického podání žádosti je popsán ve zjednodušené příručce, která obsahuje základní kroky přípravy předtisku a jejímž hlavním cílem je poskytnout uživateli rychlý návod, jak připravit a podat žádost v typických případech. Specifika jsou pak uvedena v detailních příručkách, na něž se zjednodušená příručka na příslušných místech odkazuje.
V případě metodických a technických problémů volejte mimořádnou tel. linku pro podporu dotací 221812862 nebo navštivte místně příslušnou Agenturu pro zemědělství a venkov.
Přílohy

Zdroj: www.eagri.cz, 13.4.2012