Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Otevřeno Zemědělské-veterinární centrum Střední zemědělské a veterinární školy v Lanškrouně

28/09/12
smf

Informace  k otevření Zemědělské-veterinární centra Střední zemědělské a veterinární školy v Lanškrouně.

Hejtman Martínek: Naplnil se dávný sen, zemědělské-veterinární centrum slouží k výuce
Ředitel školy David Hruška předvádí centrální řídící systém. Foto: Luboš Kozel
Lanškroun – Zemědělské-veterinární centrum Střední zemědělské a veterinární školy v Lanškrouně ve čtvrtek slavnostně otevřeli představitelé Pardubického kraje, který je zřizovatelem školy. Bývalá konírna z konce 19. století a stáj ze sedmdesátých let minulého století v objektu Školního statku Lanškroun slouží od nového školního roku žákům. Za 21 milionů korun se staré chátrající objekty proměnily v moderní výukové prostory. Pozvání na slavnosti přijali hejtman Radko Martínek, radní pro školství Jana Pernicová, Václav Kroutil zodpovědný za životní prostředí, zemědělství a venkov i radní Martin Netolický. Hosty provedl po objektu ředitel David Hruška.  
      „Naplnil se dávný sen bývalého ředitele Vlastislava Fiedlera, který úspěšně dotáhl do konce současný ředitel Hruška, “ připomněl v úvodu hejtman Radko Martínek dlouhodobou přípravu rekonstrukce objektu na moderní výukové prostory.  „Přeji si, aby škola vychovala spoustu mladých zemědělských odborníků k tomu, že živočišná výroba je základem budoucnosti českého zemědělství.“  
       Radní Pernicová uvedla, že kraj spravuje dvě zemědělské školy, ovšem jen ta lanškrounská se může pochlubit takovým zázemím. Škola je jedinečná i v tom, že se zaměřuje na šlechtění a genetiku, protože právě výsledky šlechtění budou dobývat svět.
Zdroj: www.pardubickykraj.cz ,27.9.2012