Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Jak na nový důchod?

15/02/13

Jak na nový důchod?

Jak na nový důchod?
17.1.2013, Zdroj: Ministerstvo práce a sociálních věcí
Související


<!–
jQuery(function(){
jQuery('#relatedArticles1ffdeb5d132e6b1af7a5c2e091d3e01ef').tabs({ cache: true, spinner : '‚ });
});
// –>
Ministerstvo práce a sociálních věcí připravilo ve spolupráci s ministerstvem financí podrobný návod, který pomůže zorientovat se v důchodové reformě.

Dokument s názvem „Manuál k důchodové reformě“ vám nabízí formou nejčastějších otázek a odpovědí informace o všech současných změnách v důchodovém systému. Najdete ho v elektronické podobě na webu – http://duchodovareforma.mpsv.cz/cs/10 nebo je vám k dispozici také v tištěné podobě na okresních správách sociálního zabezpečení, úřadech práce či finančních úřadech.
„V naší nové publikaci jsou důležité a praktické informace úplně pro každého. Může pomoci zaměstnancům, živnostníkům, zaměstnavatelům i pracovníkům státní správy. Důchodová reforma totiž není jen nový II. pilíř, ale přináší i další změny ve státním I. pilíři a soukromém III. pilíři,“ říká ministryně práce a sociálních věcí Ludmila Müllerová.
Příručku připravovala obě ministerstva a také odborníci z České správy sociálního zabezpečení a Generálního finančního ředitelství. Kromě ní si lidé mohou více informací přečíst také na dvou typech letáků k důchodové reformě, které vysvětlují důvody reformy a také výhody II. pilíře.
Pro občany je nově k&nbsp;dispozici také informační linka k&nbsp;důchodové reformě na čísle 234&nbsp;712&nbsp;111