Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Informace pro zemědělce – odstávka LPIS, nové ortofotomapy, další kolo žádostí PRV

22/12/14
smf

Informace SZIF.

Informace pro zemědělce – odstávka LPIS, nové ortofotomapy, další kolo žádostí PRV
SZIF si Vás dovoluje upozornit, že v období  od 1. do 10. ledna 2015 bude probíhat úplná odstávka registru LPIS a souvisejících aplikací v souvislosti s novelou Zákona o zemědělství a úpravami na SZP v novém období 2015-2020. Své plánované změny v evidenci půdy můžete hlásit od druhé poloviny ledna.
Na portále farmáře jsou již k dispozici nové ortofotomapy, proto bychom Vás rádi požádali, abyste si zkontrolovali zákresy Vámi užívaných pozemků v evidenci půdy a v případě zjištění nesrovnalostí na Vašich půdních blocích (domy, nové cyklostezky, cesty, dočasné zábory u staveb atd.) si neprodleně aktualizovali  údaje v LPIS.
V případě dodatečného zjištění neobhospodařované plochy, která nebude odhlášena z půdního bloku, budou dány podněty na oddělení inspekční služby, kteří provedou kontrolu na místě. Pokud budou tyto podněty oprávněné (neudržovaná plocha bude zjištěna), hrozí žadateli sankce, krácení dotací, v krajním případě až zamítnutí dotace úplně.

V  termínu od 19. 1. (nebo 26. 1.) do 2. 2. 2015 bude spuštěno další kolo příjmu žádostí na nákup strojů (kromě traktorů) z PRV a dále od 12. do 16. 1. 2015 bude spuštěno ještě další kolo na program spolupráce z PRV (každé kolo bude samostatně). V případě dotazů k těmto dotačním programům prosím kontaktujte Ing. Hračovou, vedoucí referátu projektových opatření (Ivana.hracova@szif.cz) .

zdroj: SZIF