Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Informace k podání žádostí o zvýšení stávajících a přidělení nových individuálních kvót mléka k 1. 3. 2015

07/01/15
smf

Informace  ze SZIF.

        

Informace k podání žádostí o zvýšení stávajících a přidělení nových individuálních kvót mléka k 1. 3. 2015

V souladu s ustanovením § 6 a § 7 nařízení vlády č. 244/2004 Sb., ve znění pozdějších předpisů, přistoupí SZIF (dále jen „Fond“) k rozdělení části rezervy vyčleněné pro zvýšení stávajících a přidělení nových individuálních kvót (dále jen „IK“) mléka na kvótový rok 2014/2015.

Žádosti o zvýšení či přidělení nové IK musí být na centrální pracoviště Fondu – Oddělení organizací producentů a mléka, Ve smečkách 33, Praha 1, PSČ 110 00 doručeny nejpozději do 30. 1. 2015.

Žádost je nutné podat na formuláři vydaném Fondem. Podpis na žádosti nemusí být úředně ověřen, ale je nutné žádost podepsat dle povinnosti zapsané v obchodním rejstříku. Žádost lze podat písemně nebo pomocí datové schránky. Pokud je v obchodním rejstříku uvedeno, že pro písemnou formu právního úkonu je potřeba podpisu dvou členů představenstva, musí být žádost, která je podána datovou schránkou, podepsána dvěma zaručenými elektronickými podpisy. V případě, že je v obchodním rejstříku uvedeno, že k takovému podání je dostačující pouze jeden podpis člena představenstva, stačí podat žádost datovou schránkou bez podpisu.
 
K žádosti o zvýšení IK není nutné přikládat jakékoliv doklady.
K žádosti o přidělení nové IK pro dodávky je nutné přiložit doklad prokazující zajištění odbytu mléka.
V případě, že žadatel o přidělení nové IK nemá v době podání žádosti dojnice, popřípadě vysokobřezí jalovice, evidované v systému Ústřední evidence hospodářských zvířat, je nutné k žádosti přiložit doklad, prokazující jejich budoucí nabytí.
Zdroj: SZIF