Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Pozvánka na "Setkání klíčových aktérů projektu INNOGROW"

03/02/17
smf

Informace z Pardubického kraje.

Vážení
 
dovolujeme si Vás pozvat na druhé „Setkání klíčových aktérů projektu INNOGROW“, které se uskuteční dne 9. února 2017 od 12:45 – 16:30 hodin v salónku Hotelu Euro v Jiráskově ul. 2781 v Pardubicích.
 
Setkání proběhne pod záštitou Ing. Václava Kroutila, člena Rady Pardubického kraje, v rámci mezinárodního projektu INNOGROW, jehož realizaci zahájila v dubnu 2016 Regionální rozvojová agentura Pardubického kraje. Projekt je zaměřen na zlepšení místních a regionálních programů v oblasti inovací a zvýšení konkurenceschopnosti malých a středních podnikůve venkovských oblastech, a to prostřednictvím zavádění inovativních metod a technologií a přijímáním nových modelů podnikání.
 
Na setkání vystoupí jako hlavní přednášející generální sekretář Asociace inovačního podnikání ČR Doc. Ing. Pavel Švejda, CSc., který má mnohaleté zkušenosti v oblasti zavádění,  řízení a podpory inovací. Dalším přednášejícím bude Ing. Michal Svoboda, ředitel Centra transferu technologií a znalostí při Univerzitě Pardubice. Na závěr setkání proběhne diskuze týkající se aktuálních témat na poli inovací, která bude vedena prostřednictvím inovačního brokera.
 
Na setkání budete seznámeni se základními pojmy v oblasti výzkumu, vývoje a inovací se zaměřením na konkurenceschopnost malých a středních podniků. Pozornost bude věnována Systému inovačního podnikání v ČR a úloze Asociace inovačního podnikání ČR, z.s. včetně podmínek pro řízení inovací v podniku.
Na základě analýzy inovačního procesu a jeho jednotlivých částí bude vysvětlen význam pěti základních faktorů ovlivňujících tento proces. Účastníci setkání budou informováni o podmínkách užití těchto faktorů a o důsledcích při jejich nepoužití. Na praktických příkladech ze strany účastníků setkání bude vysvětlen význam těchto faktorů.
Pozornost bude také věnována inovačnímu potenciálu ČR, jednotlivých krajů, měst a obcí, struktuře ukazatelů na straně vstupů (hnací síly inovací, tvorba poznatků, inovace a podnikání) a výstupů (realizace inovací, duševní vlastnictví).
 
 
Vaši účast prosím potvrďte telefonicky anebo e-mailem: petra.smuts@rrapk.cz; tel.: 773 126 628 nejpozději do 6. 2. 2017.
 
Těším se na setkání s Vámi!
 
 
Petra Smuts
Konzultant pro řízení dlouhodobých projektů
Long-term projects consultant
 
Regionální rozvojová agentura Pardubického kraje
Regional Development Agency of the Pardubice Region
nám. Republiky 12, 530 21 Pardubice
Tel: +420 466 053 920
GSM: +420 773 126 628

Zařazeno v Důležité v PK, Venkov