Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Rybáři chtějí budovat nové rybníky a sádky. Ministr Toman proto zvýšil původně plánovanou podporu 136 milionů o 23 milionů korun

21/12/18

Informace MZE

Celkem přišlo ve 13. výzvě Operačního programu Rybářství 120 žádostí, na které mělo původně Ministerstvo zemědělství připraveno 136 milionů korun. Největší zájem projevili rybáři o investice do akvakultury, za které mohou například vybudovat či odbahnit rybníky nebo si pořídit nové sádky a líhně. Proto ministr zvýšil podporu na tyto investice z 60 miliónů na 83 miliónů korun.
„Při navýšení podpory do investic akvakultury, můžeme uspokojit všechny zájemce. Toto opatření patří do nejvíce využívaných opatření v Operačním programu Rybářství. Máme snahu podpořit rybářské podniky a zlepšit jejich postavení na trhu s cílem zachovat tradiční akvakulturu,“ řekl ministr Miroslav Toman.
Příspěvek získají i všechny schválené žádosti, které přišly v dalších opatřeních Operačního programu Rybářství (OPR). Ve 13. výzvě OPR se tak mezi rybáře rozdělí 159 miliónu korun.
Ve 13. výzvě OPR mohli rybáři zasílat žádosti na opatření:
 Inovace  Investice do akvakultury  Recirkulační zařízení a průtočné systémy s dočišťováním  Investice do zpracování produktů  Vytváření organizace producentů
 
Postup administrace projektů je uveden v Pravidlech pro žadatele a příjemce, která jsou zveřejněna na internetových stránkách MZe v záložce „Dotace / Operační program Rybářství na období 2014 – 2020/ Priority Unie / příslušná Priorita Unie / příslušné opatření / Pravidla k 13. výzvě. Na stránkách Státního zemědělského intervenčního fondu (www.szif.cz) žadatel najde manuály a postupy pro práci a podání přes Portál farmáře.
 
 
Zdroj: Ministerstvo zemědělství ČR
 

Zařazeno v Aktuality, Zemědělství