Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Monitoring škůdců polní zeleniny 15. týden

08/04/20

V roce 2020 pokračuje týdenní monitoring škůdců polní zeleniny (od 1. dubna do 31. října) pracovníky výzkumného týmu Integrovaná ochrana zemědělských plodin proti škůdcům, z Výzkumného ústavu rostlinné výroby, v.v.i. v Praze-Ruzyni, pro potřeby členů Zelinářské unie Čech a Moravy i dalších pěstitelů zeleniny. 15. týden 2020 Na ozimé cibuli se vyskytují třásněnky, ale pokud […]

V roce 2020 pokračuje týdenní monitoring škůdců polní zeleniny (od 1. dubna do 31. října) pracovníky výzkumného týmu Integrovaná ochrana zemědělských plodin proti škůdcům, z Výzkumného ústavu rostlinné výroby, v.v.i. v Praze-Ruzyni, pro potřeby členů Zelinářské unie Čech a Moravy i dalších pěstitelů zeleniny.

15. týden 2020
Na ozimé cibuli se vyskytují třásněnky, ale pokud v oblasti nebyly přemnoženy na podzim, neměl by s nimi být nyní problém. S oteplováním půdy začnou aktivovat drátovci a housenky můr, které mohou zničit mladé rostliny nebo osivo. V současné době je možné provádět monitoring výskytu drátovců pomocí půdních výkopků, po oteplení půdy i lákáním na návnady.

Celou zprávu najdete zde.

Dospělci třásněnek na cibuli

Zařazeno v Aktuality, Zemědělství