Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Toman končí na ministerstvu zemědělství

31/10/06
smf

Toman končí na ministerstvu zemědělství K 31. říjnu končí ve funkci 1. náměstka ministryně zemědělství – státního tajemníka Ing. Miroslav Toman, CSc. Informovala o tom dnes mluvčí ministerstva Táňa Králová. Podle ní odchází Toman na vlastní žádost po dohodě s ministryní. To potvrzuje i sám Toman. „Myslím, že jsem byl na ministerstvu už dost dlouho a momentálně […]

Toman končí na ministerstvu zemědělství
K 31. říjnu končí ve funkci 1. náměstka ministryně zemědělství – státního tajemníka Ing. Miroslav Toman, CSc. Informovala o tom dnes mluvčí ministerstva Táňa Králová. Podle ní odchází Toman na vlastní žádost po dohodě s ministryní. To potvrzuje i sám Toman. „Myslím, že jsem byl na ministerstvu už dost dlouho a momentálně nevidím smysl v dalším pokračování. Rozchod byl z obou stran korektní,“ konstatoval Toman.
Uvolněné místo ministryně zemědělství Milena Vicenová podle své mluvčí pravděpodobně neobsadí. „Uvažuje o zrušení pozice 1. náměstka – státního tajemníka a jeho agendu rozdělí mezi ostatní čtyři náměstky,“ řekla Králová..
Miroslav Toman pracoval na ministerstvu zemědělství od 1. srpna 2002 jako náměstek pro vztahy s Evropskou unií. Od 1. října 2003 do 28. února 2004 měl neplacené volno z rodinných důvodů. Na úřad se vrátil 1. března 2004 jako 1. náměstek – státní tajemník.
Toman byl klíčovou postavou zemědělského resortu. Kromě toho, že se významnou měrou podílel na vyjednávání podmínek vstupu ČR do EU v oblasti zemědělství, byl za předchozích ministrů Jaroslava Palase, Petra Zgarby a Jana Mládka nepsaným šéfem ministerstva zejména proto, že jako jediný z vrcholových představitelů nepřerušil svou působnost ve vedení resortu od doby před vstupem do Unie do současné doby.

Zdroj: www.agris.cz, 30.10.2006

Zařazeno v Zemědělství