Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Peníze za odškodnění dopadu bakterie E.coli

19/09/11
smf

Finanční prostředky, které poskytla Evropská unie jako částečnou kompenzaci ekonomických dopadů na pěstitele zeleniny v důsledku kauzy „bakterie E.coli“ , již odcházejí na účty českým zemědělcům. Zdroj: SZIF

TZ – Peníze za odškodnění dopadu bakterie E.coli již putují na účty zemědělcům
   Finanční prostředky, které poskytla Evropská unie jako částečnou kompenzaci ekonomických dopadů na pěstitele zeleniny v důsledku kauzy „bakterie E.coli“, již odcházejí na účty českým zemědělcům.
Celková suma pro české zemědělce za odškodnění způsobené bakterií E.coli byla vyčíslena Evropskou komisí na částku 6 375 529 Kč. Termín výplaty byl stanoven nejpozději do 15. října 2011.
     Státní zemědělský intervenční fond dokončil urychleně administraci této mimořádné podpory a již zítra budou vyplaceny první tři platby českým zemědělcům v celkové výši 2 798 045 Kč. Další platby budou následovat podle nabytí právní moci jednotlivých rozhodnutí o podpoře.
    „Jsem rád, že k výplatě dochází podstatně dříve, ještě před vypršením termínu, a že čeští zemědělci uplatnili možnost získat částečnou finanční kompenzaci za své ušlé tržby“, doplnil ředitel SZIF Oldřich Černoch.
Kateřina Böhmová
tisková mluvčí SZIF

Zdroj: www.SZIF.cz, 19.09.2011