Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Výzva k soutěži Vesnice roku 2007

28/03/07
smf

Do 27. dubna je třeba zaslat přihlášku do soutěže, spolu s ní i zpracovanou charakteristiku vaší obce. Stejně jako v minulých ročnících proběhnou nejdříve krajská kola, z nich se pak vítězové utkají o titul Vesnice roku 2007. Zdroj: www.smocr.cz

Soutěžte o titul Vesnice roku 2007
Soutěžte o titul Vesnice roku 2007

Do 27. dubna je třeba zaslat přihlášku do soutěže, spolu s ní i zpracovanou charakteristiku vaší obce. Stejně jako v minulých ročnících proběhnou nejdříve krajská kola, z nich se pak vítězové utkají o titul Vesnice roku 2007. Vyhlašovateli této tradiční soutěže letos spolu se Svazem jsou i Spolek pro obnovu venkova ČR, Ministerstvo pro místní rozvoj a také Ministerstvo zemědělství ČR.
 
Kromě tradičního titulu se letos soutěží i o Zelenou stuhu České republiky roku 2007 (hodnotí životní prostředí a zeleň v obci), Oranžovou stuhu roku 2007 (pod záštitou ministra zemědělství), Knihovnu roku (uděleno jako státní ocenění v oblasti kultury nominuje ministr kultury na návrh Svazu knihovníků a informačních pracovníků) a Putovní pohár FoS ČR (pro obec s nejvýraznějším programem dlouhodobé péče o místní lidové tradice).

 
V rámci krajských kol jsou pak udělována následujících ocenění:
  • Zlatá stuha – vítěz krajského kola,
  • Modrá stuha – za společenský život,

  • Bílá stuha – za činnost mládeže,
  • Zelená stuha – za péči o zeleň a životní prostředí,
  • Oranžová stuha – za spolupráci obce a zemědělského subjektu.
V přiložených dokumentech naleznete charakteristiku soutěže, podmínky soutěže i přihlášku do soutěže Vesnice roku 2007. Další informace k soutěži i loňským ročníkům jsou na internetových stránkách.
Pavla Kulhavá
kulhava@smocr.cz

Zařazeno v Obce a venkov, Venkov