Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Soutěž ASZ ČR o farmu roku 2008

24/12/08
smf

V pátek 19. 12. 2008 byly v divadle Bez zábradlí rozdány tituly v soutěži Asociace soukromého zemědělství ČR o farmu roku 2008. Zdroj: www.asz.cz
 

Farmou roku 2008 je rodinné hospodářství Novákových z ASZ Tábor

V pátek 19. 12. 2008 byly v divadle Bez zábradlí rozdány tituly v soutěži Asociace soukromého zemědělství ČR o farmu roku 2008. Před vyprodaným sálem byla farmou roku slavnostně vyhlášena farma rodiny Novákových z Obory (ASZ Tábor), druhé místo obsadili Löwenthalovi z Krnova (ASZ Nový Jičín), třetí nejlepší farmu má v letošním orce rodina Sotonových z Trstěnice (ASZ Svitavy, Ústí nad Orlicí). O jednu příčku si oproti loňsku polepšila farma pana Václava Smolíka z Branné (ASZ Jindřichův Hradec) a pátou oceněnou farmou je pro letošek Stáj Židovice rodiny Pospíšilových (ASZ Louny).
Bronz si z divadla Bez zábradlí odvezl Pavel Sotona, který s rodinou hospodaří v Trstěnici (ASZ Svitavy, Ústí nad Orlicí). Klasická rodinná farma s dlouhou tradicí se věnuje především chovu mléčného skotu a na 220 ha z většiny vlastní půdy dokazuje, že soukromé zemědělství je živou a prosperující součástí venkova. Obdivuhodné na této farmě je také fakt, že se podařilo investovat téměř bez zadlužení.
Zdroj: www.asz.cz