Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Chrudim centrem evropského lesnictví

05/06/09
smf

Evropští odborníci na lesnictví přijeli do Chrudimi. Zdroj: www.pardubickykraj.cz
 

Evropští odborníci na lesnictví přijeli do Chrudimi
 (3.6.2009)

Pardubice, Chrudim Třídenní mezinárodní seminář odborníků na lesnictví ze zemí Evropské unie začal ve středu 3. června v Chrudimi a potrvá do pátku 5. června Je další významnou akcí, kterou se podařilo Pardubickému kraji přispět k českému předsednictví v Radě EU.
      „Náš kraj nemá přirozený turistický potenciál jako například alpské nebo přímořské regiony, o to více si ceníme toho, čím se můžeme pochlubit. Rozmanitá a neponičená příroda k těmto přednostem určitě patří,“ řekl v úvodu workshopu na podporu akčního plánu EU pro lesnictví v chrudimském Regionálním muzeu náměstek hejtmana Roman Línek a dodal:Co se však dlouhodobě nedaří, je přetavit tyto dispozice ve zvýšený zájem turistů o náš region. Naučit obyvatele daných lokalit využívat potenciálu svého okolí a zároveň smysluplnou kampaní přilákat do Pardubického kraje hosty z České republiky i ze zahraničí.“ Jménem hejtmana Radko Martínka účastníky semináře přivítal a vyjádřil přesvědčení, že nápady, které v Chrudimi zazní, budou úspěšně uváděny do praxe.
     Náměstek Línek představil Pardubický kraj jako krásný kouskem světa s čistou přírodou a přátelskými a šikovnými lidmi. Důkazem jeho slov je razítko s logem Pardubického kraje: „Bylo vyrobeno místními řemeslníky a také materiál pochází z našeho regionu. Razítko vždy bylo symbolem byrokracie, té byrokracie, o jejímž nutném zeštíhlení se v Evropské unii stále častěji mluví. Ujišťuji vás však, že náš dárek není vyjádřením nějakých zpátečnických tendencí. Naopak. Pokud by všechna razítka vážila stejně jako toto, nejeden úředník by ho postavil na poličku k dalším dekoracím a místo nesmyslného razítkování raději vyrazil do přírody. Do té přírody, kterou všichni tolik milujeme a kvůli které jsme se tu dnes sešli,“ řekl na přivítanou.
 
Magdalena Navrátilová, tisková mluvčí
Ivan Hudeček, vedoucí komunikace 

Zařazeno v Důležité v PK