Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Nová úloha zemědělských agentur MZe ?

15/10/08
smf

Ministr zemědělství ve svých vystoupeních  nastínil novou budoucí úlohu a poslání ZA MZe v regionech. Zdroj: www.mze.cz
 

Ministr zemědělství ve svých vystoupeních – viz. články dole, nastínil novou budoucí  úlohu a poslání  ZA MZe v regionech.

V Praze 9. října 2008                          Český venkov umí využít evropské peníze

Vystoupení ministra se dotklo také zemědělských agentur, které mají do budoucna převzít větší část poradenské činnosti nejen pro zemědělce, ale i pro místní samosprávy. Agentury nebudou řízeny z Prahy, ale budou odrážet stávající krajské uspořádání. Podle ministra to ale neznamená, že by na krajské úrovni vznikl nějaký další administrativní článek: agentury v krajských nebo v zemědělsky významných městech budou pověřeny koordinací.

Plné znění článku:        http://www.mze.cz/Index.aspx?ch=270&typ=1&val=42297&ids=0

 

V Praze dne 14. října 2008             Program rozvoje venkova zlepšuje život mladých lidí na venkově

podnikáním výrazně pomohou právě vznikající agentury pro zemědělství a venkov, které jsou postaveny na základech zemědělských agentur a na zkušenostech z praxe i aktivní práci v regionech.V okresech vytvoříme informační a servisní bod nejen pro zemědělce, ale také pro malé obce. Zkušený tým zaměstnanců agentur je připraven pomáhat v systému dotačních podpor, které na venkov patří a které je třeba v co největší míře využít na kvalitní a zajímavé projekty,uzavřel ministr Gandalovič.
Zdroj: www.mze.cz