Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Francie – 300 mil. € navíc pro živočišnou výrobu

24/09/10
smf

Francouzští chovatelé dojnic, skotu a prasat dostanou navíc finanční příspěvek v celkové částce převyšující 300 mil. €. Zdroj: AGRONAVIGATOR.cz

300 mil. € navíc pro živočišnou výrobu

   Francouzští chovatelé dojnic, skotu a prasat dostanou navíc finanční příspěvek v celkové částce převyšující 300 mil. €.
Francouzský ministr zemědělství Bruno Le Maire uskutečnil nový pokus poskytnout chovatelům hospodářských zvířat větší agrární subvence.
   Ministr oznámil, že v průběhu následujících tří let (od 2011 do 2013) bude na podporu chovatelů dojnic a výkrmců prasat a skotu nad rámec obvyklých subvencí uvolněna celková částka ve výši 300 mil. €. „V časech krácení rozpočtu se jedná o značný příspěvek, uvedl ministr. Kromě toho by měli být podpořeni i chovatelé hospodářských zvířat, kteří jsou momentálně ve velkých problémech další částkou ve výši 30 mil. €. Podle oznámení ministra se jedná o vyplácení prémií na krávy bez tržní produkce mléka a výpomoc zemědělcům v znevýhodněných oblastech.
   Současně vyzval ministr chovatele skotu ke společným jednáním se zástupci zpracovatelů a obchodníků s cílem zvýšit přidanou hodnotu finálních výrobků. Mimoto prodloužil ministr lhůtu na transformaci hodnotících schémat, která pocházejí ze šedesátých let.
   Oznámil také prověrku zpracovatelského odvětví s cílem modernizovat jatecké provozy a zvýšit jejich konkurenceschopnost. Pro zvýšení přidané hodnoty u francouzských produktů chce Le Maire dosáhnout odvolání zákazu importu francouzského masa na ruský a japonský trh.
 
Frankreich: 300 Mio. Euro zusätzlich für die Tierhaltung
[2010-09-21], www.topagrar.de
Převzato z : www.agronavigator.cz