Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Rozděleny prostředky z Evropského plánu hospodářské obnovy (ERP)

14/07/09
smf

Monitorovací výbor Programu rozvoje venkova rozhodl minulý týden o rozdělení prostředků z Evropského plánu hospodářské obnovy (ERP). Autor: Přibík Oldřich (13.7.2009), zdroj: www.agroweb.cz
 

Monitorovací výbor rozdělil balíček
Monitorovací výbor Programu rozvoje venkova rozhodl minulý týden o rozdělení prostředků z Evropského plánu hospodářské obnovy (ERP). Z celkové částky více než miliardy korun půjde 44 procent, tedy zhruba 550 milionů korun na modernizaci zemědělských podniků.

Na podporu přidávání hodnoty zemědělským a potravinářským produktům bude vyčleněno 24 procent, tedy asi 300 milionů korun. Na pozemkové úpravy míří 150 milionů korun, na podporu diverzifikace činností nezemědělské povahy asi 120 milionů korun a stejná částka také na podporu zakládání podniků a jejich rozvoje. Pro náš týdeník to uvedl mluvčí ministerstva zemědělství Petr Vorlíček
„Dodatečné finanční prostředky pomohou při plnění cílů Programu rozvoje venkova, protože byly přidány do opatření, ve kterých je dlouhodobě vyšší zájem žadatelů, než umožňuje rozpočet programu pokrýt,“ řekl k tomu ministr zemědělství Jakub Šebesta.
Balíček evropské hospodářské obnovy připravila Evropská komise v rámci boje proti ekonomické krizi a české předsednictví prosadilo možnost flexibilního využití těchto finančních prostředků podle potřeb jednotlivých členských států.
Autor: Přibík Oldřich (13.7.2009), zdroj: www.agroweb.cz