Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Pomoc na ochranu britských chovatelů prasat

31/03/09
smf

V Německu muselo svoji činnost ukončit přibližně 6 000 farem specializovaných na chov prasat. Zdroj: www.agronavigator.cz
 

Pomoc na ochranu britských chovatelů prasat

Nečekaně se do mediální kampaně na pomoc britským chovatelům prasat, kteří jsou v těžké ekonomické situaci, zapojil i britský princ Charles.  
Mnoho chovatelů prasat bojuje o přežití. Vysoká náklady na krmení prasat a nízké tržby za prodej finální produkce v uplynulém roce vedly k tomu, že v Německu muselo svoji činnost ukončit přibližně 6 000 farem specializovaných na chov prasat. V ostatních členských zemích Evropské unie není situace o mnoho lepší. Britský oborový svaz BPEX se rozhodl spotřebitele upozornit na tuto nepříznivou situaci prostřednictvím mediálních akcí. Kromě jiného vylepil BPEX velké plakáty v prostorách stanic podzemní dráhy, na kterých informuje spotřebitele o následcích nízkých spotřebních cen pro domácí zemědělství. Nečekanou pomoc na ochranu obdrželi chovatelé od britského prince Charlese, který vyzval v otevřeném dopise veřejnost, aby dávala apři nákupu přednost vepřovému masu domácí provenience.
 
Schützenhilfe von Prinz Charles
DLZ, 2009, č. 2, s. 142