Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Vyšla příručka pro žadatele o peníze z grantových programů PK

18/09/09
smf

Pardubický kraj vydal příručku pro žadatele o peníze z grantových programů. Zdroj: www.pardubickykraj.cz
 

Kraj vydal příručku pro žadatele o peníze z grantových programů
(17.9.2009)

Pardubický kraj každoročně vyčleňuje část svých pro­středků, aby je mohl rozdělit mezi smysluplné projekty z oblasti ces­tovního ruchu, sociální péče, životního prostředí, sportu, kultury a dal­ších. Aby se v nabídce žadatelé lépe orientovali, kraj v těchto dnech vydal přehlednou brožuru s názvem Grantové programy Pardubického kraje na období 2010 – 2012.
„Posláním samosprávy Pardubického kraje, do značné míry da­ným zákonem, je pečovat o území regionu, o jeho rozvoj a usilo­vat o spokojený život jeho obyvatel. V praxi to představuje ce­lou řadu aktivit v mnoha oblastech,“ říká hejtman Radko Martínek. „Ty nejzásadnější, jako je například zdravotnictví, dopravní infrastruktura nebo školství, kraj může a musí zajišťovat bezprostředně sám. Určitě však není schopen ob­sáhnout celé spektrum pro region žádoucích aktivit. A zde se oteví­rá velký prostor pro občany kraje, podnikatele, neziskové organizace i firmy, aby se na zlepšování životních podmínek v regionu aktivně podíleli,“ dodává. Žadatelé tak podle hejtmana mohou přijít s projekty, které vznikají přímo v jádru problému, vycházejí z dokonalé znalosti věci a jejichž výsledek v dané lokalitě velmi často předčí celoplošné programy řízené shora.
Občané v uvedené příručce naleznou v koncentrované a jasné podobě všechny granty poskytované Pardu­bickým krajem, včetně základních podmínek jejich čerpání a dalších důležitých informací.
Grantové programy na rok 2010 budou vyhlášeny v druhé polovině října, výše finančních prostředků bude stanovena až po schválení rozpočtu na příští rok.
Jejich přehled najdou občané také na internetových stránkách www.pardubickykraj.cz v rubrice Grantové programy.
Ivan Hudeček, oddělení komunikace.

Zařazeno v Důležité v PK