Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Účetní reforma státu

12/10/09
smf

Od ledna 2010 vstoupí v účinnost první fáze účetní reformy státu, která zahrnuje také územní samosprávné celky. Ministerstvo financí v této souvislosti spustilo v minulých dnech speciální webové stránky. Zdroj. www.obecnifinance.cz
 

Metodický web k reformě účetnictví
Od ledna 2010 vstoupí v účinnost první fáze účetní reformy státu, která zahrnuje také územní samosprávné celky. Ministerstvo financí v této souvislosti spustilo v minulých dnech speciální webové stránky.
Stránky s označením „odborná konzultace“ na začátku října obsahují návrh zcela nové vyhlášky, která nahrazuje dnešní č. 505/2002 Sb., včetně sedmi příloh. V nejbližší době by mělo dojít ke zveřejnění návrhu tzv. technické vyhlášky a případně návrhu novelizované vyhlášky č. 16/2001 Sb., o způsobu, termínech a rozsahu údajů předkládaných pro hodnocení plnění státního rozpočtu, rozpočtů státních fondů a rozpočtů územních samosprávných celků.
Kromě textů legislativní povahy by stránky měly být rozšířeny o nezbytný technický manuál, převodové můstky, účetní standardy. Ministerstvo zároveň vyzývá k zasílání dotazů a podnětů, které po zobecnění plánuje každý týden zveřejňovat společně se stanoviskem.

Zařazeno v Obce a venkov, Venkov