Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Nový typ vesnického supermarketu

07/12/10
smf

Konzum Ústí nad Orlicí představil ve Sloupnici nový typ vesnického supermarketu. Zdroj: Pardubický kraj

Konzum Ústí nad Orlicí představil ve Sloupnici nový typ vesnického supermarketu
Konzum Ústí nad Orlicí představil ve Sloupnici nový typ vesnického supermarketu
Obchodní družstvo Konzum z Ústí nad Orlicí společně se Zemědělským družstvem ve Sloupnici otevřelo v úterý 30. 11. 2010 nový typ vesnického supermarketu. Za účasti senátora Petra Šilara a krajského radního pro cestovní ruch Miroslava Stejskala byl nově představen prodejní koncept, ve kterém byl dán prostor pro spolupráci s místním producentem masa a uzenin. Prodejna tak nově nabízí více jak 2000 položek hlavně čerstvého zboží z našeho regionu.
 
„Jsem rád, že jsme se s místním zemědělským družstvem takto dohodli,“ dodává ředitel Konzumu Miloslav Hlavsa. „S produkty místního zemědělského družstva již obchodujeme, ale nově jsme dali prostor i pro samostatný obslužný úsek místního výrobce. Zákazníci se tak na pultě setkají s tím, že v místní obci bylo maso vyprodukováno, zpracováno ale i zkonzumováno,“ upřesňuje Miloslav Hlavsa.

 

Obchodní družstvo Konzum, vzniklo v roce 1898 a patří tak k nejstarším obchodním subjektům v rámci České republiky.  S více jak sedmi sty zaměstnanci patří k významným zaměstnavatelům v regionu. K dnešnímu dni poskytuje služby na 96 prodejnách. Svým obratem se řadí na druhé místo v rámci skupiny COOP v České republice. (mih)
Převzato z: www.pardubickykraj.cz , 3.12.2010