Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Chovatelé z Pardubického kraje míří do Bylan

22/10/09
smf

První ročník Krajské výstavy králíků, holubů a drůbeže Pardubického kraje budou hostit Bylany na Chrudimsku. Zdroj: www.pardubickykraj.cz
 

Chovatelé z Pardubického kraje míří do Bylan
Poprvé se chovatelé setkají na krajské výstavě, která se koná o víkendu v Bylanech na Chrudimsku. Ilustrační foto: Deník/ Sylva Horáková (21.10.2009)

První ročník Krajské výstavy králíků, holubů a drůbeže Pardubického kraje budou hostit Bylany na Chrudimsku. Brány výstaviště v areálu zemědělské společnosti Agricola se otevřou v sobotu 24. října v osm hodin za zvuků trubačského dívčího tria. Nad víkendovou expozicí převzal záštitu radní zodpovědný za životní prostředí, zemědělství a venkov Václav Kroutil.
      „Chovatelství drobného hospodářského zvířectva odedávna patří k venkovu a svojí rozmanitostí a pestrostí doplňuje tradiční zemědělskou výrobu. Nyní máme možnost poprvé zhlédnout výsledky chovatelských úspěchů z celého Pardubického kraje právě zde v Bylanech, kde bylo vytvořeno dobré zázemí pro výstavu takového rozsahu,“ zve radní  Kroutil na krajskou králíků, holubů a drůbeže do Bylan. Pardubický kraj uvolnil pro vystavovatele 60 tisíc korun.
     Výstavu králíků, holubů a drůbeže Pardubického kraje bude otevřena v sobotu 24. října 2009 od 8 do 17 hodin, v neděli od 8 do 15 hodin. Současně s chovateli budou v areálu k vidění zemědělská, komunální a zahrádkářská technika. V doprovodném programu vystoupí jezdecký oddíl z Kozojed, mažoretky Ladybirds. Chybět nebudou soutěže pro děti.