Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Zdravotní prohlídky na účet zaměstnavatele: ochrana nebo omyl?

24/02/13

Zdravotní prohlídky na účet zaměstnavatele: ochrana nebo omyl?

Zdravotní prohlídky na účet zaměstnavatele: ochrana nebo omyl?
4.2.2013, Zdroj: Moderní řízení
Zákon o zdravotních prohlídkách, který právě vstupuje v platnost, ještě více zatíží zaměstnavatele. Přenáší totiž náklady za vstupní a výstupní prohlídku bez výjimky na něj. V extrémním případě to znamená, že když půjde student třeba na hodinovou brigádu vykládat kamion, vydělá si sto korun, ale jeho vstupní a výstupní prohlídka bude stát mnohonásobně více.
Zákon 373/2011 Sb. o specifických zdravotních službách vstoupil v platnost loni na jaře, tedy dlouho před účinností většiny změn (která nastává od 1. 1. 2013). To je na jedné straně chvályhodné, na druhé straně to ale uspalo ty, kteří budou změnami postiženi, což jsou zaměstnavatelé obecně. Obsah zákona by se dal přeložit jednou větou – stát zdražuje zaměstnavatelům ty služby, které byly doposud částečně hrazeny ze zdravotního pojištění. Od ledna je budou zaměstnavatelé platit sami. Ale protože zaměstnavatel a zaměstnanec jsou na jedné lodi, zaplatí je nakonec zaměstnanec.
Je to další regulační krok, jímž legislativa komplikuje život zaměstnavatelům, kteří tak mohou zejména od krátkých dohod zcela upustit. To zase může v důsledku vést i k tomu, že například studenti, kteří tímto způsobem získávali finance nebo praxi, budou vstupovat na pracovní trh ještě méně připraveni než dosud. Podle mého názoru také novela zákona svou přehnanou ochranou devalvuje odpovědnost a zdravý rozum zaměstnanců a uchazečů o brigádu – jako by bylo nezbytné právně kodifikovat, že pokud mám zápal plic, neměl bych chodit pracovat do mrazírenského skladu.
PŘEŽIJÍ BRIGÁDY ROK 2012?
V případě rozsahově nebo časově větších dohod lze předpokládat, že zaměstnavatelé přenesou zátěž platby za vstupní prohlídku na zaměstnance na základě dohody mezi oběma stranami, a to buď částečně, nebo úplně. Zde zákon povoluje dohodu, když v paragrafu 59 říká: "Zaměstnavatel hradí vstupní lékařskou prohlídku, pokud uzavře s uchazečem o zaměstnání pracovněprávní nebo obdobný vztah, … jestliže osoba ucházející se o zaměstnání se s případným zaměstnavatelem nebo zaměstnanec se zaměstnavatelem nedohodne jinak."
Tato výjimka se ale netýká pracovních agentur. Ty podle převládajícího právního výkladu obecně nemohou od agenturních zaměstnanců požadovat žádné platby. Domnívám se, že z tohoto důvodu v agenturním zaměstnávání v důsledku novelizace zcela zmizí jeho nejflexibilnější část – studentské brigády. Ty byly často obsazované i jinak obtížně zaměstnatelnými uchazeči – nezaměstnanými, bezdomovci nebo příležitostnými zaměstnanci.
Abychom byli konkrétní: v jak vysokých relacích se v případě vstupních zdravotních prohlídek pohybujeme? U různých profesí jsou prohlídky různě finančně náročné, v některých případech je vyžadováno například RTG vyšetření plic a podobně. Očekáváme tedy rozmezí od 300 do 3000 Kč za jednu vstupní lékařskou prohlídku.
Naše zkušenost ukazuje, že některé agentury práce budou novelu zákona obcházet. Budou tak riskovat sankce ze strany kontrolních orgánů. V případě pracovního úrazu by ale měla absence vstupní prohlídky pro zaměstnavatele velmi nepříjemné důsledky.
O změnu zákona a odstranění jeho největších nesmyslů se zasazuje Asociace poskytovatelů personálních služeb (APPS), která sdružuje velké a mezinárodní agentury práce a personální agentury. Otázkou je, zda část o vstupních prohlídkách není spíše jen omyl. Protože tato vláda – stejně jako každá předchozí – podléhá tlakům lobbistů na nižších úrovních ministerstev, možná i na úrovni ministrů a jistě na úrovni poslanců, není vyloučeno, že vůbec neví, co vlastně dělá a kam trh práce směřuje.
Celý dokument zde!