Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Hetman navštívil masokombinát v Poličce

19/02/12
smf

Masokombinát je jedničkou na trhu ve zpracování hovězího masa . Zdroj: Pardubický kraj

Masokombinát je jedničkou na trhu ve zpracování hovězího masa
Na snímku hejtman Pardubického kraje s ředitelem masokombinátu Alešem Hantschem. Foto: Luboš Kozel
 
    Masokombinát navštívil ve středu hejtman Radko Martínek. Generální ředitel Aleš Hantsch představil  obchodní aktivity firmy ZŘUD – Masokombinát Polička, a. s, která je jedničkou na trhu ve zpracování hovězího masa.  Uvedl, že třetinu produkce vyvážejí do zahraničí. Maso dodávají do restauračního řetězce Mc Donald ale i do prodejen Makro, SPAR, Nestlé, Vitana, AHOLD, COOP či Tesco. Nově se prosadili také v Kauflandu. Uzeniny označené logem s českou vlajkou spotřebitelům garantují, že jsou vyrobeny z českých surovin.
     „Pod vedením  ředitele Hantsche se masokombinát dostal na přední pozici mezi potravinářskými firmami v České republice, v Pardubickém kraji patří dokonce k největším,“ potvrdil hejtman dominantní pozici na českém trhu. Považuje za chvályhodné, že usilují o zachování tradice českého zpracovatelského průmyslu založené na vysoké kvalitě. „Děláme vše pro to, aby nás nedostihla krize. Modernizujeme provoz, máme vlastní porážku, takže nejsme závislí na dovozu masa. Prostřednictvím velkoobchodů a marketů nabízíme čerstvé výsekové maso  i uzeniny,“ dodal generální ředitel.
     Masokombinát Polička je držitelem  mnoha ocenění z českých i zahraničních soutěží a je i držitelem certifikátů kvality. Po privatizaci firmy v roce 1992 se akciová společnost stala součástí oborového uskupení ZŘUD. Ochranná známka označuje zkratku slov zemědělství – řeznictví – uzenářství a distribuce a odkazuje  na tradici Západočeského uzenářského družstva, které zaniklo v roce  1949. Dnes ZŘUD zahrnuje podniky v Poličce a Písku. Poličský podnik je členem skupiny od roku 1996.
zdroj: www.pardubickykraj.cz, 17.2.2012