Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Připravované propagační akce pro veřejnost

05/06/13
smf

Informace Zemědělského svazu ČR.

Připravované propagační akce pro veřejnost
Přípravy propagačních zemědělských akcí pro děti základních škol a širokou veřejnost jsou v plném proudu! V průběhu června se uskuteční ve čtrnácti podnicích Svazu Den otevřených dveří – formy jednotlivých Dní otevřených dveří jsou různé – jednodenní, dvoudenní, pro školy i veřejnost, se zapojením obcí nebo Místních akčních skupin nebo čistě podnikové akce pro místní obyvatele a děti z blízkých škol.
Všechny akce však mají společný cíl, kterým je propagace zemědělství a jeho přiblížení laické veřejnosti se zaměřením na mladou generaci. Hlavním pilířem jsou komentované prohlídky stájí a umožnění nahlédnout do fungování dnešního zemědělského podniku. Nechybí naučné soutěže, moderní stroje, občerstvení, propagace regionálních značek a další program dle možností podniku.
Seznam termínů a míst konání Dnů otevřených dveří naleznete na webových stránkách: http://www.zemedelstvizije.cz/dny-otevrenych-dveri kde jsou veškeré informace průběžně doplňovány. Nejbližší akcí je Farmářský den v členském podniku AGRO Jesenice (okr. Praha-západ), který se uskuteční v sobotu 8. června od 9 do 15 hodin.
zdroj: Zemědělský svaz ČR