Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Porota hodnotila regionální potravinářské produkty

29/04/11
smf

Na dostihovém závodišti v Pardubicích zasedla odborná porota, aby ohodnotila nejchutnější regionální potravinářské produkty. Zdroj: Pardubický kraj

Radní Kroutil ochutnal nejlepší regionální potraviny
Radní Kroutil ochutnal nejlepší regionální potraviny
  Na dostihovém závodišti v Pardubicích zasedla odborná porota, aby ohodnotila nejchutnější regionální potravinářské produkty. Role hodnotitele se s chutí zhostil také radní Pardubického kraje pro zemědělství Václav Kroutil. Slavnostní vyhlášení vítězných výrobků odbornou komisí v soutěži MLS Pardubického kraje 2011 bude uskutečněno 11. května v 15 hodin na zámku v Pardubicích.
     Pardubický kraj tuto soutěž pořádá již po páté ve spolupráci s Agrovenkovem. Soutěží se ve čtyřech kategoriích. A sice o nejlepší pekárenské výrobky, mléčné výrobky, masné výrobky, produkty z medu a ostatního. „Musím říci, že konkurence byla i letos vysoká a velmi mě těší, že naši regionální potravináři a zemědělci jsou schopni produkovat kvalitní potraviny. Nejšikovnější z nich v různých kategoriích obdrží značku MLS Pardubické kraje, která garantuje kvalitu jejich výrobku a přispívá tak k jejich propagaci,“ uvedl radní Kroutil.
     V letošním roce má spotřebitelská veřejnost mnohem více příležitostí ochutnat nejlepší regionální výrobky a vybrat jejich vítěze. „Zpětná vazba od lidí je koneckonců pro výrobce důležitější než hodnocení naší komise. Mám svého favorita, ale říkat ho nyní nemohu, slavnostní vyhodnocení výrobků spotřebitelskou veřejností proběhne až v listopadu,“ dodal milovník českých potravin Václav Kroutil.
Zdroj: www.pardubickykraj.cz , 22.4.2011