Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Vzpomenou na Josefa Luxe

19/09/14
smf

V sobotu 22. listopadu uplyne už 15 let od úmrtí Josefa Luxe. Autor: Šárka Mikulecká

Vzpomenou na Josefa Luxe, uplyne patnáct let od jeho úmrtí

V sobotu 22. listopadu uplyne už 15 let od úmrtí Josefa Luxe. Osobnost významného a oblíbeného politika polistopadové éry připomene vzpomínková akce, kterou připravují Zemědělsko obchodní družstvo Zálší a Nadační fond Josefa Luxe.
Na Josefa Luxe budou 6. října v Kulturním domě v Českých Heřmanicích vzpomínat významné osobnosti, chybět mezi nimi nebude Věra Luxová. Akce se uskuteční pod záštitou a za účasti ministra zemědělství Mariana Jurečky. Pozváni byli například bývalí prezidenti Agrární komory Jiří Netík a Jan Veleba, ale i bývalí spolupracovníci Josefa Luxe, který pocházel z Chocně. „Vzpomínám na něj velice dobře, byl to člověk, který vždy našel cestu upřímné a rovné komunikace se zemědělci. Strávili jsme spousty hodin debat nad koncepcí českého zemědělství. Opravdu ho chtěl řešit a posunout dál," vzpomíná na něj bývalý ředitel okresní Agrární komory Václav Koblížek.
Dopolední program vzpomínkové akce bude věnován odkazu Josefa Luxe a aktuálnosti jeho myšlenek, odpolední část bude věnována aktuálním problémům zemědělské politiky.