Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Rostlinolékařský portál

07/08/14
smf

Nová aplikace, která uživatelům nabídne důležité informace o pěstování nejrůznějším plodin, je od začátku července přístupná široké veřejnosti

Rostlinolékařský portál

Nová aplikace, která uživatelům nabídne důležité informace o pěstování nejrůznějším plodin, je od začátku července přístupná široké veřejnosti. Zájemci se na Rostlinolékařském portálu (RL portál) dozvědí vše podstatné o zelenině, vinné révě, chmelu, ovocných dřevinách a polních plodinách.

“Cílem této aplikace je zpřístupnit uživatelům informace, které by jim měly usnadnit orientaci ve složitých otázkách integrované ochrany rostlin (IOR). Rostlinolékařský portál poskytuje informace především profesionálním uživatelům přípravků na ochranu rostlin, pro které je uplatňování IOR od 1. ledna 2014 povinné,” uvedl Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský (ÚKZÚZ). Web je rozdělen do tří částí: Metodiky IOR, Fotogalerie a Výskyt a prognóza ŠO (škodlivých organismů).

I když to vypadá, že RL portál je určen hlavně pro odborníky, není to pravda. Pokud máte zahrádku jako hobby a co vypěstujete, to také sníte, hodí se nové stránky také vám. Aplikace poskytuje popis plodin, jednotlivých odrůd, škůdců a vhodných prostředků k jejich eliminaci, a to včetně fotografií. Na podrobný popis všech funkcí se můžete podívat ZDE.

Pro používání novinky je nejlepší spustit prohlížeče Google Chrome nebo Mozilla Firefox. “Tyto prohlížeče vám zajistí správný chod těchto stránek i v operačním systému Windows XP. Pro práci v prohlížeči Internet Explorer je nutná jeho aktualizace, a to alespoň na verzi 9, což znamená, že musíte přejít na Windows 7 nebo vyšší,” doplnil ÚKZÚZ.

Zdroj:MZe