Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Metodika – zalesňování 2015

05/08/15
smf

Informace MZe.

Metodika k provádění nařízení vlády č. 185/2015 Sb., pro rok 2015 (PDF, 271 KB)

 

Podání  Ohlášení  

Podle nových pravidel stanovených evropskou legislativou (čl. 6 nařízení Komise (EU) č. 702/2014) musí žadatel o dotaci na zalesňování zemědělské půdy být „motivován“ před samotným fyzickým úkonem (zalesněním). Funkci tohoto ustanovení plní Ohlášení vstupu do opatření zalesňování zemědělské půdy (dále jen „Ohlášení“), které doručí žadatel před založením lesního porostu na OPŽL na Fondem vydaném formuláři, a to v roce 2015 nejpozději do 31. října 2015 (v dalších letech platnosti NV do 15. května kalendářního roku, ve kterém hodlá podat žádost o poskytnutí dotace na založení lesního porostu).

• Žadatel před podáním Ohlášení, popřípadě dotace na zalesnění, provede kontrolu evidence pozemků v LPIS a vhodnost daného dílu půdního bloku pro dotaci na zalesnění.

• Ohlášení žadatel podává na místně příslušném OPŽL tam, kde bude pravděpodobně podávat žádost o dotaci na zalesnění.

• V ohlášení žadatel uvede nejvyšší předpokládanou výměru plochy, kterou hodlá zalesnit, a na kterou pak bude podávat žádost o poskytnutí dotace na založení lesního porostu v příslušném kalendářním roce. Tato výměra je považována za konečnou, žadatel nemůže žádat v daném roce na zalesnění větší výměry.

• V případě, že žadatel toto Ohlášení v daném roce nepodá, Fond následnou žádost o poskytnutí dotace na zalesnění zamítne.