Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Myslivci, proberte se!

21/04/16

Zdroj: myslivost.cz

Dneska mlčíte, zítra budete i vy muset odevzdávat zbraně!  
Už asi většině uživatelům tohoto webu, a nebo čtenářům časopisu Myslivost se dostala nějaká informace o „odzbrojovací“ snaze Evropské komise. O nesmyslném kroku, vytvořeném údajně v rámci boje proti terorizmu, ale ve skutečnosti majícím za cíl jediné – výrazné osekání práv a svobody těch, co v členských státech EU drží nějakou soukromou zbraň – a paradoxně nejen těchto. O co zhruba asi jde, totiž snad slyšel už zřejmě každý. A když ne každý, tak rozhodně většina – a přesto povětšinou jako ovce mlčíme…
Z pera elit Evropské unie vznikly návrhy na zásadní restrikce privátního vlastnění (z jejich pohledu „ultranebezpečných“) samonabíjecích zbraní, zvláště pak prý „podobných těm vojenského vzhledu“. Má být současně zavedena evidence i nejmenších částí včetně pažeb a související nutná licence na jejich výrobu. A dokonce jsou v plánu takové hanebné nesmyslnosti, jako evidování prakticky také všeho, co se nějaké zbrani jen trochu vzdáleně podobá, pravděpodobně veškerých maket, hraček a snad bez velkého přehánění i napodobenin, co za 10 minut nožíkem vyřežete ze dřeva. Také by současně mělo být součástí chystaných změn drastické omezení či zapovězení samotné výroby zbraní na území členských států EU. Shrnuto, slušná to sbírka iracionality a bezbřehého populismu. Ale možná i vítaná příležitost, jak do budoucna zdaleka lépe ovládat ty, co budou již bez možnosti jakékoliv odporu i obrany – neb miliony ozbrojených (sice legálně) evropských občanů asi možná v následných letech, které se nyní nejeví právě růžově, mohou vlády jednotlivých států i špičky Evropské unie tak trochu děsit.
      Do toho ale navíc nyní začínají prosakovat další, nanejvíc znepokojivé informace – a to, že Evropská komise je rozhodnuta návrh v původním znění, jen s drobnými kosmetickými úpravami, přes nesouhlas některých zemí Evropské unie prosadit i silou. A prý za jakoukoliv cenu. Zkrátka direktivně zrealizovat své plány v této oblasti, ať to stojí, co to stojí. Údajně včetně dalších přidaných novinek, např. plošných celoevropských zákazů „služebních ráží“ pro soukromý sektor, jako je tomu např. už v Itálii či Francii (tzn. pistolových 9mm Luger, anebo některých puškových nábojů, které jsou u nás hojně užívány i myslivci – .308 Winchester, .223 Remington, 30.06 Springfield, apod.). A také se už mluví i o zásadním omezování kapacity zásobníků, známém z některých oblastí USA.

     To vše se již nyní ví. A výsledek? Mezinárodní elektronickou petici „EU: You cannot stop terrorism by restricting legal gun ownership“, co může být nyní podstatnou formou odporu všech majitelů soukromých zbraní napříč Evropou, podepsalo dodnes jen něco přes 307 tisíc lidí. Naše národní papírová „Petice proti regulaci zbraní a sebeobranných prostředků ze strany EU“, která by byla proti chystané tragédii takovou „druhou obrannou linií“, má za dva roky své existence nijak povzbudivých 30 tisíc signatářů. Co na to vše říci?

Zařazeno v Myslivost